De feestdagen komen er weer aan! Dat betekend dat iedereen weer massaal verlanglijstjes maakt en gaat shoppen. Daar spelen de winkels en webshops goed op in, want die hebben weer goede aanbiedingen op Black Friday en Cyber Monday. Een goede reden om eens mijn domotica en smarthome wensen op een rij te zetten.

Mijn verlanglijstje is niet lang maar wel vol met gave producten:

  1. Xiaomi Gateway 2
  2. Sonoff
  3. Google Home en Philips Hue startset
  4. Neo Coolcam Smart Power plug
  5. Xiaomi Roborock robotstofzuiger

Waarom ik deze producten op mijn domotica wishlist heb staan lees je hieronder.

Xiaomi Mi Smart Gateway

De Xiaomi Gateway 2 staat hoog op mijn lijstje dit jaar. Hij is goedkoop en is erg functioneel. Het is een gateway/hub (hoofdapparaat) voor andere Xiaomi smarthome apparaten, maar kan zelf ook al een hoop! Hij kan functioneren als speaker, nachtlamp en als deurbel. Het is een zelf functionerend systeem, maar je kunt het eenvoudig integreren in je huidige Domotica systeem.

Het is vergelijkbaar met de KlikAanKlikUit ICS2000, maar dan betrouwbaarder omdat de Mi Smart Gateway Zigbee gebruikt. Het voordeel van Zigbee is dat het werkt als meshnetwerk en er terugkoppeling is van het te schakelen apparaat. Het apparaat zal dus altijd aan of uit gaan.

Xiaomi Gateway 2

Het aantal smarthome apparaten wat Xiaomi maakt is indrukwekkend en zeker voor de prijs! Er is een bewegingsmelder, temperatuursensor, deur/raam sensor, Rookmelder, Camera’s, Watersensoren en ga nog maar door…

Xiaomi Rookmelder
Human Body Sensor
Aqara Temperatuur en Vochtigheidssensor
Deur en raam sensor

Het design is ook erg netjes en de sensoren werken allemaal op knoopcelbatterijen die lang mee schijnen te gaan.

Zet jij deze ook op je verlanglijst? Check natuurlijk altijd wel of de apparaten compatibel zijn met elkaar en met je gebruikte Domotica Systeem! Er zijn ook verschillende versies van de gateway, en bestel een verloopstekker mee. Let op met bestellingen boven de 22 euro vanuit Azië, je kunt dan te maken krijgen met extra douanekosten en BTW!

Zigbee hub

Wil je niet een extra gateway in je smarthome maar wel gebruik maken van de Xiaomi apparaten in domoticz? Je kunt dan ook zelf een zigbee hub maken met mqtt2zigbee.

Sonoff

Sonoff

De Sonoff staat op plek 2 dit jaar. Deze wifi schakelaar is klein en compact en kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Via WiFi kun je de schakelaar in en uit schakelen. Eventueel kun je er een temperatuur sensor en een drukknop op aansluiten. De Sonoff is gebaseerd op een ESP8266 WiFi chip. Het voordeel daarvan is dat je op de Sonoff ook eigen software zoals ESPeasy of Tasmota kunt flashen en dus de mogelijkheden kunt vergroten. Op die manier is ie ook te gebruiken binnen je Domoticz systeem. Benieuwd wat ik al eens gemaakt heb met ESPeasy? Check dan mijn blogposts over ESPEasy.

Google home

Google Home Mini en Philips Hue set

De Google Home en Philips Hue startset staat op plek 3 op mijn domotica wensenlijst. Hoe vet is het als je tegen je huis kunt praten? Nou dat kan met een Google Home. Roep tegen je Google Home dat je lampen aan moeten en ze gaan aan! Zeg “Zet een muziekje op” en de speakers beginnen de spelen. Zo makkelijk kan het zijn. De Google Home en Philips Hue werken out-of-the-box al goed samen , maar in combinatie met Domoticz  wordt dat alleen maar beter! Check deze vette video!

Neo Coolcam smart plug

Neo Coolcam Smart Power Plug

Op plek 4 op mijn Domotica verlanglijst: De Neo Coolcam Smart Power plug. Deze zeer betaalbare tussenstekker kan niet alleen je apparaat in en uitschakelen, maar ook het verbruik bijhouden. Dat is handig als je nou eens wilt weten wat je koelkast of vriezer verbruikt. De stekker werkt met Z-wave, dus daar heb je wel een zender/ontvanger voor nodig in je domotica systeem.

Robotstofzuiger

Xiaomi Roborock Robotstofzuiger

Misschien wel het meest irritante klusje van de week: stofzuigen. Heel het huis rond met dat herrie ding. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die er een hekel aan heeft. Hoe handig is het als je iedere dag thuiskomt in een gestoft huis? Met een robotstofzuiger die overdag het werk doet kan dat! Toevallig ook van het merk Xiaomi is deze Roborock een prima keuze. Je kunt ‘m namelijk ook integreren in Domoticz en eventueel opdrachten geven met een Google Home!

 

Wat heb jij op je domotica verlanglijst staan dit jaar wat anderen ook in huis moeten hebben? Laat het horen in de reacties!

Wat vond je van deze blogpost?

Klik op een ster om een beoordeling te geven!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er heeft nog niemand gestemd. Wees de eerste, het kost niets en geen registratie!

Jammer dat de post niet behulpzaam was.

Laten we deze post verbeteren!

Wat zou er beter kunnen?

Door Wouter

Eén gedachte over “Mijn domotica verlanglijst 2018”

Laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: