Door het gebruik van verschillende materialen in plaats van een grasmat kun je veel realistischere resultaten bereiken. In deze blog leg ik uit hoe je te werk gaat als je een berm, bosgrond of willekeurig ander stukje natuur of scenery wilt maken.

Materialen

Ik maak gebruik van diverse soorten en kleuren zoals

Stappenplan

  1. Schilder eerst het stukje berm wat je wilt gaan maken bruin met de ‘lasurfarbe’ van Heki. Dit is een redelijk donkere kleur bruin die goed lijkt als ondergrond voor een stuk natuur.
  2. Zodra de verf gedroogd is, kun je gaan starten met ‘de natuur’. Lijm het oppervlak in met houtlijm en smeer het uit met een kwast. Verdun eventueel de lijm met wat water om het wat makkelijker te kunnen verdelen over het oppervlak. Gebruik hiervoor een oude kwast of een kwast die je niet (meer) gebruikt voor het schilderen. De lijm die je niet goed uitspoelt gaat klontjes vormen en krijg je niet meer uit de haren. Voor een tweede keer lijmen is dat niet zo erg, maar je wilt geen korreltjes lijm in je schilderwerk!
  3. Start met het strooien van de vezels, strooigras en grasvlokken. Ga van klein naar groot, dus eerst vezels, dan strooigras en dan vlokken. Eventueel kun je met een grassmaster het gras omhoog zetten.
  4. Je kunt kleine struikjes maken door in een bolletje lijm wat vlokken te strooien/drukken.
  5. Wil je wat grotere struiken maken, kun je gebruik maken van wat (droog) mos. Gedurende het jaar verkrijgbaar bij diverse hobbywinkels of Action, in de kerstperiode ook bij de tuincentra.Dit maakt het nog wat meer echt. Ook zit er afwisseling in de grofheid van de materialen. Zo word het een wild stukje berm!
  6. Plaats als laatste nog wat bloemetjes of mos, en klaar!

 

 

Wat vond je van deze blogpost?

Klik op een ster om een beoordeling te geven!

Gemiddelde score 1 / 5. Aantal stemmen: 2

Er heeft nog niemand gestemd. Wees de eerste, het kost niets en geen registratie!

Jammer dat de post niet behulpzaam was.

Laten we deze post verbeteren!

Wat zou er beter kunnen?

Door Wouter

Laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: