ns-kaartautomaat schaal h0 en N spoorns-kaartautomaat schaal h0 en N spoor

Heb je een Nederlands station op je modelspoorbaan? Dan kun je aan de hand van deze blog heel makkelijk mooie Nederlandse perrons maken. In deze blogpost laat ik met onder andere een video zien hoe je heel gemakkelijk Nederlandse perrons kunt maken.

Stap 1. Download de perrons

NIEUW! Op 3dprintscenery.nl kun je nu nog mooiere tegelpatronen vinden. Ook zie je daar hoe je een echt mooi perron maakt voor je NS station kun maken.

Om het je makkelijk te maken kun je de onderstaande pdf’s downloaden. Je hoeft alleen nog te kiezen of je een dubbele rij of enkele rij blindengeleidetegels wilt op je station.

Nederlands perron enkele_rand

Nederlands perron dubbele_rand

PDF’s met dank aan Marc de Leeuw

Stap 2. Print de perrons

Print de pdf uit op dik papier. Omdat het een pdf bestand is hoef je je niet druk te maken over het verschalen. Dat is al gebeurd!

Stap 3. Plak de perrons op

Plak de geprinte perrons over het originele perron heen. Door eerst de perrons op het station te plakken en daarna het station af te bouwen bereik je een nog mooier effect.

Stap 4. Afbouwen

Het NS station is pas echt af als er een NS Kaartautomaat, een NS Wachthuisje of er OV Chipkaartpoortjes staan.

Wat vond je van deze blogpost?

Klik op een ster om een beoordeling te geven!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 5

Er heeft nog niemand gestemd. Wees de eerste, het kost niets en geen registratie!

Jammer dat de post niet behulpzaam was.

Laten we deze post verbeteren!

Wat zou er beter kunnen?

Door Wouter

8 gedachten over “Nederlandse perrons maken”
 1. Beste Wouter,
  Jouw tegelpatronen zijn precies wat ik zoek. Kan ik bij jou een pdf kopen? Of kan ik bij elkaar 4 m. van een perron met enkele rand kopen? Ik hoor het graag.
  Alvast mijn dank.
  Pieter Smit

  1. Hoi Pieter,

   De bestanden kun je gewoon gratis downloaden! De links staan in het artikel. Of begrijp ik het verkeerd en wil je een aangepast bestand? Misschien nog mooier, een 3d print?! Laat maar weten!

   Wouter

  1. Hoi Martin,

   Is het een binnenbocht of een buitenbocht? Met wat maatwerk op basis van van boogstraal kan ik vast wel wat voor je maken

   Groet Wouter

   1. Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb een station van 6 sporen, tussen de twee middelste komt een perron, en langs de twee buitenste.

    Het is een hele flauwe bocht, gelegd met flexibele K rails van Märklin. Ik heb geen idee wat de bochtstraal is. Ik zal straks eens kijken in Wintrack, daar is mijn baan in getekend.

    Martin

    1. Even gekeken in Wintrack. Als ik ga voor het station tussen de sporen, dan is de gemiddelde radius, dus in het midden van het perron, 3050mm.

Laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: