Totaalplaatje van het eindresultaatTotaalplaatje van het eindresultaat

In deze post laat ik zien hoe je het McDonald’s bouwpakket van Vollmer bouwt. Ik plaats binnenverlichting en voorzie de gele M van leds.

Het bouwpakket Vollmer 43634 bestaat uit een aantal gietvormen in 4 verschillende kleuren. Grijs, groen/grijs, geel, wit en transparant voor het glas. Het model past erg goed en is geschikt voor de wat gevorderde bouwers. Aan de schuine delen moet je wat extra aandacht besteden en goed kijken of je het juiste onderdeel voor je hebt.

Voordat ik begin, begin ik altijd met het schilderen van de onderdelen. Als je dat doet terwijl de onderdelen nog aan de gietvorm zitten gaat het een stuk eenvoudiger. Ik werk gewoon met Acryl verf van de Action, voor dit soort kleine oppervlakken werkt dat prima.

Schilderen

Door het model te schilderen wordt een veel realistischer eindresultaat bereikt. De plastic-look is van het model af en bevat meer dan de standaard gietvorm kleuren. Ik heb de binnenvloer lichtgrijs geschilderd, de deuren donkergrijs, het dak een donker grijs/zwart accent gegeven. Details zoals de deurklinken heb ik wit gemaakt. De weg van de Mc Drive heb ik eerst lichtgrijs gemaakt, daarna in het rijspoor nog wat donkerder gemaakt. De berm langs de Mc Drive heb ik bruin gemaakt zodat ik daar later wat struiken of gras kan maken.

Leds inbouwen

Ieder model wil ik zo realistisch mogelijk bouwen en eruit laten zien. Voor een groot deel helpt het schilderen van het model hierbij, maar in de ‘nacht’ zijn de meeste gebouwen op de modelbaan wel erg donker. Sommige modelbouwers plaatsen dan simpelweg één lampje onder het gebouw om het toch te verlichten. Dat is mij niet realistisch genoeg.

Om mijn modellen te verlichten maak ik gebruik van normale 5mm leds en SMD leds van twoenter.nl. In dit model heb ik alleen 0603 SMD (0.6×0.3 inch) leds gebruikt, maar ze zijn ook leverbaar in 0402 formaat. De SMD leds hebben al een koperlakdraadje wat natuurlijk heel erg makkelijk is, omdat je dan niet hoeft te priegelen met kleine ledjes en draadjes.

Bij deze Mc Donalds heb ik de volgende leds aangebacht:

  • 1x 0603 Koud wit onder luifel voor
  • 1x 0603 Koud wit onder luifel zijkant
  • 2x 0603 Warm wit aan de counter
  • 3x 5mm Warm wit in het restaurant
  • 1x 5mm Warm wit per Mc Drive raam
  • 1x 5mm Warm wit achter het menu
  • 3x 0603 Geel per arm van de M langs de Drive
  • 6x 0603 Geel per boog van de M op het dak

Totaal 27 leds.

De leds worden gevoed door een 12v voeding. Ik heb aparte groepen gemaakt voor de binnenverlichting, buitenverlichting, de gele verlichting in de Drive en de gele verlichting op het dak. Op deze manier kan ik de gele verlichting zwakker laten branden dan de rest zodat het geen kermis lijkt.

Verder afbouwen van het model

In een McDonalds is het altijd druk. Daarom heb ik ook in dit model de bijgeleverde tafels en stoelen voorzien van zittende gasten.

 

Later in deze post:

  • 3d print accessoires zoals menuborden, Mc Drive bestel paal en Mast.

 

Wat vond je van deze blogpost?

Klik op een ster om een beoordeling te geven!

Gemiddelde score 2.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er heeft nog niemand gestemd. Wees de eerste, het kost niets en geen registratie!

Jammer dat de post niet behulpzaam was.

Laten we deze post verbeteren!

Wat zou er beter kunnen?

Door Wouter

Laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: