Als je een kruispunt of spoorovergang nadert, zie je vaak een VWS (VoorWaarSchuwingspaal) staan. Met behulp van een 3d print model en een led kun je deze ook op je modelspoorbaan realiseren! Wil je ook een VWS maken? In deze blog lees je hoe je dat doet.

Met behulp van een 3d print VWS is het eigenlijk heel eenvoudig! Je hebt alleen nog een led nodig. Als je besteld bij 3dprintscenery.nl kun je die er gewoon bij bestellen.

Wat heb je nodig om een VWS te maken

Advertenties

Stap 1:

Begin met het voorzichtig uitboren van de mast. De mast is in principe hol maar door het printproces zit de mast vol poeder. Je kunt het proberen met een boormachine, maar zet dan niet te veel druk! Je kunt dan namelijk het model door de wrijving opwarmen en krom maken! Gebruik ook geen boortje dat een grotere diameter heeft dan 1 a 1,5mm ! Uitporren met een ijzerdraad of doorspuiten met lucht werkt het best.

Stap 2:

Pak het ledje erbij en zorg dat er koperlakdraden aan zitten. Rijg de draadjes door de onderste beugel van het bord en daarna pas door de mast. Breng daarna de LED in positie

Stap 3:

Maak het bord zwart met de permanent marker of verf en plak met een drupje lijm een bordje op.

Stap 4: Eindresultaat

Test de LED en sluit ‘m aan op een knipperlicht schakeling of Arduino. Hoe je een knipperlicht maakt met de Arduino lees je hier

Advertenties

Advertenties

Laat een reactie achter

Laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: